Калифорнийски пълнени чушки със сметаново-чеснов сос

Пикантно, слънчево, безмесно ястие
Източник: Звездица
ТИТЛА: Готвач
Дата: 14.10.2017
Калифорнийски пълнени чушки със сметаново-чеснов сос
Калифорнийски пълнени чушки със сметаново-чеснов сос
 
Необходими продукти:
8 червени калифорнийски чушки
1 стрък праз лук
1 голям морков
1/2 връзка пресен джоджен
1/2 връзка пресен магданоз
3 ч. ч. бисерен ориз
80 мл зехтин (помаче)
сол и черен пипер на вкус

за сметаново-чесновия сос:
350-400 г заквасена сметана
1/2 връзка пресен копър
2 скилидки млечен чесън
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Бялата част на праза се нарязва. Морковът се почиства и се наситнява. Зеленчуците се задушават в зехтина и 100 мл вода, докато течността се изпари.

2
Добавя се оризът и се пържи, докато стане стъклен.
3
Кипват се 5 ч. ч. вода и се сипват при ориза. Малко преди оризът да поеме водата, се добавят солта, черният пипер и нарязаните джоджен и магданоз. Котлонът се изключва и тиганът се оставя върху него за още няколко минути.
4
Чушките се измиват и се подсушават. Около дръжките се отрязват капачета и се запазват. Чушките се почистват от семките.
5
Чушките се пълнят почти догоре с подварения ориз и се затварят с капачетата.
6
Фурната се загрява на 190 градуса (с вентилатор). Чушките се подреждат в тава (без да е намазнена), налива се около половин до един пръст вряла вода и ястието се пече 35-40 минути.
7
Сосът се приготвя, като копърът се наситнява, а скилидките чесън се стриват на паста със сол и всичко се добавя към предварително добре разбърканата сметана.
8
Готовите пълнени чушки се сервират със соса.


Съвет:
Ястието си подхожда с грузинската салата от сайта на Бон Апети.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: