Калабрийска пита

Пъстра и празнична
Източник: Бон Апети
Дата: 08.12.2017

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
350 г орехи
220 г тъмни стафиди
220 г бели стафиди
120 г кафява захар „Демерара“
170 мл бърбън
1 пакетче бурбонска ванилова захар
1 пакетче портокалови корички
1 с. л. какао

за тестото:
400 г брашно
100 г захар
125 мл бяло вино
125 мл олио
2 яйца
1 пакетче захар с аромат на лимон
1 пакетче захар с канела
1 ч. л. бакпулвер

за украса:
1 пакетче захарна украса
3 с. л. мед

Бон Апети препоръчва:

Начин на приготвяне:
1
Калабрийска пита
Орехите се накълцват и се смесват в купа с двата вида стафиди, какаото, бурбонската ванилова захар, бърбъна, кафявата захар и портокаловите корички. Оставят се в хладилник за една нощ.
2
Калабрийска пита 2
Яйцата, олиото и виното за тестото се разбиват.
3
Калабрийска пита 3
В купа се смесват брашното, двата вида ароматна захар, бакпулверът и кристалната захар.
4
Калабрийска пита 4
Към тях се наливат течните съставки.
5
Калабрийска пита 5
Замесва се меко тесто, малко по меко от това за паста, но не лепкаво. Оставя се да почине за 30 минути.
6
Калабрийска пита 6
Разделя се на 8 топки, които се покриват с фолио, за да не изсъхват. Всяка топка се разточва с машинка за паста на тънка дълга кора.
7
Калабрийска пита 7
Корите се режат на ленти. По средата на всяка дълга лента се слага от плънката.
8
Калабрийска пита 8
Прегъва се надве, без да се прищипва, и се завива на руло, като баница с отвора нагоре. Фиксира се с клечки.
9
Калабрийска пита 9
Поставят се в тави и се пекат 20–30 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.
10
Калабрийска пита 10
Охлаждат се леко и се поливат с мед.
11
Калабрийска пита 11
Поръсват се със захарна украса.


Съвет:
Дозата е за голямо количество, защото готовите сладки могат да се съхраняват затворени в буркани поне 2–3 месеца.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


254 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: