Какаови орехчета с орехов крем

Топят се в устата
Източник: Preslava Hristova
ТИТЛА: Експериментатор
Дата: 06.07.2018
Какаови орехчета с орехов крем
 
Необходими продукти:
2 3/4 ч. ч. брашно
2 с. л. какао
250 г краве масло
2 яйца
1/2 ч. ч. пудра захар
1 ч. л. сода за хляб
1 щипка сол

за крема:
120 г краве масло
1/2 ч. ч. захар
1/3 ч. ч. вода
1 1/2–2 ч. ч. мляко на прах
3 с. л. смлени орехи


Начин на приготвяне:
1
От продуктите се замесва меко тесто. Оформят се топчета с големината на лешник и се поставят в гнездата на предварително намазнена и загрята на котлона от двете страни преса. Пресата се затваря и се задържа с дръжките около минута, за да се разпредели тестото, след което се отпуска, за да излезе въздухът, задържа се отново и след около 2-3 минути се обръща последователно от двете страни.
2
Водата, маслото и захарта за крема сложете в тенджера на котлона и варете до разтваряне на съставките. Охладете. Добавете млякото на прах и разбъркайте. Оставете крема за около 1 час в хладилник и слепете половинките 2х2.


Бон Апети!
Да ви е сладко!
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: