Какаови Гофрети ала Бон Апети

Източник: Ralitsa Slavcheva
ТИТЛА: Чирак
Дата: 13.01.2014
Какаови Гофрети ала Бон Апети
 
Необходими продукти:
за сместа:
3 ч. ч брашно
4 ч. л. бакпулвер
4 с. л. пудра захар
1 с. л. олио
500 мл прясно мляко
4 яйца
2 ванилии
4 с. л. какао
1 щипка сол
масло за намазване

За гарниране
течен шоколад
сладко по избор


Начин на приготвяне:
1
Какаови Гофрети ала Бон Апети
В една купа се смесват брашното, пудрата захар, ванилията и бакпулвера. В друга купа,след като жълтъците се отделят от белтъците, жълтъците се бъркат с олиото и млякото.
2
Какаови Гофрети ала Бон Апети 2
В отделен съд белтъците се разбиват със солта докато станат на сняг.
3
Какаови Гофрети ала Бон Апети 3
Сухите съставки се смесват с яйчено-млечната течност до получаването на хомогенна смес. След това постепеннп се добавят разбитите белтъци и се бъркат внимателно до хомогенизиране.
4
Какаови Гофрети ала Бон Апети 4
Получената смес се разделя на две равни части. В едната се добавя какаото.
5
Какаови Гофрети ала Бон Апети 5
Гофретникът се намазва с масло, слага се сместа и се пекат между 3-5 минути (до златисто при бялата смес).
6
Какаови Гофрети ала Бон Апети 6
Готовите какаови гофрети се гарнират с течния шоколад, може и с банани, а ваниловите със сладко по избор.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

19.02.2014
Чудесна рецепта! Набухвателят изобщо не се усеща, а са вкусни дори когато си ги хапнах без шоколад или сладко :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: