Какаов сладкиш с канела и шоколадова глазура

Източник: мариела
ТИТЛА: Главен готвач
Дата: 14.07.2015
Какаов сладкиш с канела и шоколадова глазура
 
Необходими продукти:
300 г брашно
1 ч. ч. захар
2 яйца
1 ч. л. бакпулвер
50 г краве масло (+ 2 с. л. за глазурата)
200 г заквасена сметана
8 с. л. какао
1 ч. л. канела
100 г шоколад


Начин на приготвяне:
1
Яйцата, захарта и маслото се разбиват в дълбока купа.
2
Добавя се заквасената сметана и сместа се разбива много добре.
3
Накрая се добавят предварително смесените и пресяти брашно, какао, бакпулвер и канела, и се разбива, докато се получи гъсто кексово тесто.
4
Тестото се изсипва в тава, с хартия за печене на дъното и кексът се пече 40 минути на 180 градуса.
5
Глазурата се приготвя като шоколадът се разтопява заедно с 2 с. л. масло. Сладкишът се полива с получения течен шоколад и се оставя да изстине.
Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

04.01.2016
Не съм фенка на какаото,но този сладкиш определено ми допада.
3.
Изпрати
лично съобщение

06.09.2015
да
2.
Изпрати
лично съобщение

18.08.2015
:)
1.
Изпрати
лично съобщение

30.07.2015
♥♡♥♡♥
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: