Какаов сладкиш с канела

Вкусен сладкиш за всеки
Източник: paranoia
ТИТЛА: Чирак
Дата: 29.01.2019
Какаов сладкиш с канела
 
Необходими продукти:
за тестото:
350 г брашно (2 1/2 ч. ч.)
1 кофичка кисело мляко
300 г захар (1 1/2 ч .ч.)
200 мл олио (1 ч. ч.)
1 ч. л. сода
2 с. л. какао
1 пакетче канела

за сиропа:
300 мл вода (1 1/2 ч. ч.)
200 г захар (1 ч. ч.)

за крема:
120 г краве масло
150 г пудра захар (1ч. ч.)
1 яйце
50 г орехи


Начин на приготвяне:
1
Сипете содата в киселото мляко, за да набъбне. Смесете всички съставки за тестото до хомогенна смес.
2
Изсипете сместа в намазнена с олио тава. Сложете тавата в предварително загрятата фурна на 220 градуса и намалете до 150. Печете минимум 40 минути. Когато стане готов, го оставете настрана и изчакайте да изстине.
3
Когато сладкишът е изстинал, пригответе сиропът. Сладкишът трябва да е охладен, а сиропът топъл. Слагате водата на котлона до разтапяне на захарта. Когато започне да завира водата, махате от котлона. Заливате сладкиша и отново го оставяте да се охлажда.
4
Смесете омекналото на стайна температура масло с пудрата захар и разбивайте до побеляване. След това добавяте яйцето и бъркате до хомогенна смес. Намазвате охладения сладкиш, поръсвате с начукани орехи и оставяте в хладилника за час, докато стегне.
5
Съвет

Сервирайте с купичка кисело мляко на тези, които го обичат. Може да направите и шоколадова глазура, тогава ще е подходящ за хора, алергични към яйца. Ако какаото не е достатъчно черно, може да сложите повече от 2 с.л.

Съвет:
Сервирайте с купичка кисело мляко на тези, които го обичат. Може да направите и шоколадова глазура, тогава ще е подходящ за хора, алергични към яйца. Ако какаото не е достатъчно черно, може да сложите повече от 2с.л.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: