Какаов кекс с канела

Американска кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 08.04.2009
Какаов кекс с канела
 
Необходими продукти:
100 г краве масло
3 яйца
1/2 кофичка кисело мляко
1 ч. ч. брашно
1 ч. ч. захар
1/2 ч. ч. какао
1 ч. л. канела
1/2 ч. л. сода бикарбонат
1/2 ч. л. бакпулвер
1/2 ч. л. ванилия
2 зърна карамфил
1 щипка сол
пудра захар за поръсване


Начин на приготвяне:
1
Какаов кекс с канела
Маслото и захарта се слагат в купа и се разбиват с миксер в продължение на 2 минути. Едно след друго се прибавят яйцата (трябва да са със стайна температура) и разбиването продължава още 2-3 минути, докато се получи пухкава смес.
2
Какаов кекс с канела 2
Брашното, какаото и бакпулверът се пресяват в суха купа. Прибавят се канелата, ванилията, стритите зърна карамфил, щипка сол и се разбърква добре.
3
Какаов кекс с канела 3
Киселото мляко се разбърква със содата, прибавя се при разбитите яйца и отново се разбива.
4
Какаов кекс с канела 4
Сипва се брашнената смес, разбърква се добре с шпатула и се прехвърля в намаслена и набрашнена продълговата форма за кекс (дължина 26 см).
5
Какаов кекс с канела 5
Кексът се пече във фурна при температура 160 градуса. Преди сервиране се поръсва с пудра захар.
Подобни рецепти:
Коментари (5)
5.
Изпрати
лично съобщение

30.10.2019
Много добре се получи
4.
Изпрати
лично съобщение

16.11.2014
Редовно го правя вече! Страхотна рецепта! Арменските все са хубави!
3.
Изпрати
лично съобщение

08.07.2014
Рецептата е страхотна! Аз не слагам сода в киселото мляко, малко повечко бакпулвер слагам, пакетчето ми е 15 г. Нашата фурна е с пара. Работи с вана с вода, ползва вода за да вдигне температура и работи с вентилатор. Става иделано! Правя го на функция конвекция на 160-170 градуса, 50-55 мин., като предврително пускам 15 мин. за да загрее фурната. Благодаря за рецептата!!!! Успех на всички!
2.
Изпрати
лично съобщение

05.09.2013
На вентилатор ли се пече кекса?
1.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
Страхотна рецепта.Стана невероятен кекс!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: