Кафяво зеле

Популярна рецепта от шведската кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 19.10.2024

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 зелка (около 1 кг)
250 мл зеленчуков бульон
30 г краве масло
1 с. л. мед
2 ч. л. сол
1 ч. л. соев сос
1 ч. л. оцет
черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Кафяво зеле
Зелето се реже на ленти, широки 1–2 см. Сипва се в кипяща вода за 10 минути и се отцежда.
2
Кафяво зеле 2
В купа се смесват солта, медът, соевият сос, оцетът, бульонът и черен пипер на вкус.
3
Кафяво зеле 3
Зелето се прехвърля в керамична тава и се залива със сместа. Разбърква се. Слага се и маслото.
4
Кафяво зеле 4
Ястието се пече 1 час и 10 минути в загрята на 180 градуса фурна с вентилатор.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

27.02.2016
Не е зле,но очаквах да се получи по-интересен вкус.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


144 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: