Качамак със зрял фасул и наденица

Източник: Бон Апети
Дата: 22.01.2008

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
250 г готова смес за качaмак
150 г консервиран червен фасул
2 глави лук
2 кубчета зеленчуков бульон
1 ч. ч. телешки бульон
2-3 с. л. олио
1 с. л. доматено пюре
1 ч. л. червен пипер
1 ч. л. чубрица
масло за намазване


Начин на приготвяне:
1
Качамак със зрял фасул и наденица
Зеленчуковият бульон се разтваря в кипнала вода, добавя се готовата смес за качамак и се разбърква.
2
Качамак със зрял фасул и наденица 2
Сгъстената смес се излива в намаслена форма за кекс и се оставя да се охлади.
3
Качамак със зрял фасул и наденица 3
Лукът се нарязва на шайби и се запържва в предварително нагрято олио.
4
Качамак със зрял фасул и наденица 4
Наденицата се запържва от двете страни в тигана с карамелизирания лук, след което се изважда и се нарязва на парчета.
5
Качамак със зрял фасул и наденица 5
Лукът се поръсва с червен пипер.
6
Качамак със зрял фасул и наденица 6
Добавят се доматеното пюре и телешкият бульон и се разбърква.
7
Качамак със зрял фасул и наденица 7
Парчетата наденица се връщат в тигана и се сипва зрелият фасул.
8
Качамак със зрял фасул и наденица 8
Ястието се подправя с чубрица и се задушава около 10 минути.
9
Качамак със зрял фасул и наденица 9
Изстиналият качамак се нарязва на триъгълни парчета и се поднася с наденицата и фасула, като се поръсва с чубрица.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


197 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: