Качамак със синьо сирене и кашкавал

Традиционна българска рецепта с модерен вкус
Източник: поли
ТИТЛА: Чирак
Дата: 20.12.2017
Качамак със синьо сирене и кашкавал
 
Необходими продукти:
200 г качамак
100 г краве масло
100 г кашкавал
100 г синьо сирене
100 г краве сирене
1/2 ч. л. сол
1 ч. л. червен пипер


Начин на приготвяне:
1
Качамакът се сварява в 500 мл вряща и подсолена вода, заедно с половината масло и настъргания кашкавал.
Приготвя се до готовност, според указанията върху опаковката.

2
Във всяка порция, с помощта на метален пръстен (ринг), се слага от готовия качамак и се изчаква, леко да изстине.

3
Останалото масло се загрява с червения пипер в тиган, на слаб огън.

4
Сирената се натрошават с вилица.

5
Качамакът се поръсва със сирената и се полива с маслото.


Съвет:
Задължително се сервира с добро настроение и студена чорба от зелев сок, праз и печени люти червени чушки.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: