Качамак с рагу от манатарки

Източник: Бон Апети
Дата: 09.06.2010
Качамак с рагу от манатарки
 
Необходими продукти:
600 г манатарки
600 г инстантен качамак
1 глава лук
3–4 стръка копър
3–4 стръка магданоз
2 скилидки чесън
70 мл бяло вино
1 кубче зеленчуков бульон (гъбен бульон)
100 г краве масло
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Качамакът се приготвя според указанията на опаковката и се овкусява със сол и черен пипер. Когато се сгъсти, се сваля от огъня. Плитка тавичка с по-голям диаметър се намазнява с 50 г разтопено масло. Качамакът се сипва внимателно и се запича около 5 минути на 200 градуса, но не е задължително. Слага се настрани, за да изстине и да приеме формата на тавичката.
2
Рагуто от манатарки се приготвя, като лукът се запържва в останалата част от маслото за около 3–4 минути, добавя се наситненият чесън и след една минута – почистените и нарязани манатарки. Всичко се пържи още 2 минути. Сипват се виното и бульонът, разреден в 100 мл вода.
3
Сместа ври около 4–5 минути, докато течността изври. Накрая се добавят накълцаните магданоз и копър.
4
Качамакът се нарязва на триъгълни, кръгли или кадратни парчета (по желание). Загрява се на скара за 2–3 минути или се запича 3–4 минути в предварително нагорещена на 220 градуса фурна. Поднася се в чиния, залят с топлото рагу от манатарки.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


135 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: