Качамак с кюфтенца

Една вариация на тема „Кюфтета по цариградски“. Приготвя се по-бързо и е много вкусна.
ТИТЛА: Експерт готвач
Дата: 04.05.2018
Качамак с кюфтенца
 
Необходими продукти:
500 г кайма смес (от свинско и телешко месо)
1 яйце
50 г галета (или трохи от стар хляб)
чубрица, кимион, сол
и черен пипер на вкус
олио за пържене

за качамака:
1 л прясно мляко (или вода)
60 г краве масло
1 ч. ч. царевично брашно (за качамак)
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Каймата, галетата, яйцето и подправките се омесват добре. Оформят се кюфтенца с големината на орех. Изпържват се в загрято олио се оставят върху кухненска хартия, да се отцедят от излишната мазнина.

2
В тенджера се сипва прясното мляко и се прибавят маслото и сол на вкус. Слага се на котлона и се изчаква, маслото да се стопи. Царевичното брашно се изсипва бавно при млякото, като непрекъснато се бърка с дървена лъжица, докато сместа се сгъсти.

3
Ястието се сервира, като първо се слага от качамака и върху него се поставят кюфтенца.


Съвет:
Към готовия качамак може да се прибави настърган кашкавал или натрошено сирене.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


117 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: