Качамак с кашкавал и горски гъби

Източник: Бон Апети
Дата: 16.03.2004
Качамак с кашкавал и горски гъби
 
Необходими продукти:
200 г царевично брашно
50 г кашкавал
1 ч. л. сол
1 буркан консервирани горски гъби (250 г)
3–4 стръка пресен лук
3–4 с. л. олио
1/2 в. ч. бяло вино
1 кубче зеленчуков бульон
1 скилидка чесън
1 лист салвия


Начин на приготвяне:
1
Качамак с кашкавал и горски гъби
Царевичното брашно се сварява в подсолена вода в съотношение 1:4. Бърка се непрекъснато, докато се получи каша. След това се настъргва кашкавалът и се разбърква.
2
Качамак с кашкавал и горски гъби 2
Получената смес се изсипва в намаслена продълговата форма за кекс и се изчаква да се охлади, за да се желира.
3
Качамак с кашкавал и горски гъби 3
Чесънът и бялата част на лука се нарязват наситно и се запържват за половин минута в сгорещеното олио. Добавят се отцедените от маринатата и почистени от подправките гъби, пържи се още 1–2 минути. Налива се виното, овкусява се с кубчето бульон и салвията.
4
Качамак с кашкавал и горски гъби 4
Желираният качамак се обръща, за да се отдели от съда. Нарязва се на филии.
5
Качамак с кашкавал и горски гъби 5
При сервиране във всяка чиния се поставят по няколко резена от качамака, покриват се с гъбената плънка, настъргва се кашкавал и се поръсва с накълцаните пера зелен лук. По желание кашкавалът може да се запече до зачервяване.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: