Качамак по колибарски

Гост: Здравко Башев, механа "При воденицата"
Източник: Бон Апети
Дата: 07.10.2005
Качамак по колибарски
 
Необходими продукти:
1 кг царевично брашно
300 г изпържено шилешко месо
200 г сирене
125 г краве масло
4 белтъка


Начин на приготвяне:
1
Качамак по колибарски
В средно голяма тенджера се наливат 1 1/2 литра подсолена вода. Прибавят се маслото и натрошеното сирене и се кипва. Когато водата заври, в нея се изсипва предварително пресятото царевично брашно.
2
Качамак по колибарски 2
С помощта на дървена бъркалка (качамарник) в качамака се правят няколко дупки и се оставя да ври, докато напълно поеме водата. След това се оттегля от огъня и се бърка с качамарника, докато се сгъсти и започне да се отделя от стените на съда.

3
Качамак по колибарски 3
Белтъците се изпържват и се разпределят на дъното на порционни чинии. Отгоре се сипва готовият качамак и се поднася с предварително изпърженото шилешко месо.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: