Качамак на тиган с карначета и броколи

Вкусна комбинация от качамак, италиански доматен сос с босилек и броколи, карначета и кашкавал
Източник: Бон Апети
Дата: 04.12.2006

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
600 г карначета
250 г инстантен качамак
100 г кашкавал
50-80 г стафиди
2 кубчета зеленчуков бульон
2 с. л. олио
300 г броколи
1 буркан стерилизирани домати
1/2 голяма глава лук
2 с. л. зехтин
1 ч. л. магданоз
1 ч. л. босилек
1 ч. л. сол
1/2 ч. л. захар


Начин на приготвяне:
1
Качамак на тиган с карначета и броколи
В тенджера се наливат 1,2 л вода, стриват се бульоните и щом водата кипне, се сипва качамакът. Вари се 2-3 минути, като се бърка.
2
Качамак на тиган с карначета и броколи 2
Готовият качамак се сипва в предварително намаслена правоъгълна тава и се оставя да се охлади.
3
Качамак на тиган с карначета и броколи 3
Лукът се нарязва наситно и се запържва за 10 секунди в тенджера с предварително загретия зехтин. След това се налива 1 пръст топла вода и се оставя на котлона, докато водата се изпари.
4
Качамак на тиган с карначета и броколи 4
Доматите се пюрират заедно с босилека и магданоза, поръсват се със сол и захар и се наливат при лука. Варят се 10 минути, след което се добавят броколите.
5
Качамак на тиган с карначета и броколи 5
Карначетата се нарязват на по три части и се запържват в дълбок тиган с предварително загрятото олио. След това се изваждат в чиния.
6
Качамак на тиган с карначета и броколи 6
Охладеният качамак се нарязва на квадратни парчета и се запържва в мазнината от карначетата. След това запърженият качамак се разпределя в малки глинени съдове, полива се с доматен сос с броколи и отгоре се поръсват стафидите.
7
Качамак на тиган с карначета и броколи 7
Във всяка порция се нареждат по няколко парчета карначе и се поръсват с настърган кашкавал. Ястието се запича в предварително загрята на 200 градуса фурна, докато кашкавалът се зачерви.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


108 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: