Качамак на скара със сирене "Дунавия" и "Пармезан"

Източник: Бон Апети
Дата: 24.07.2009

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
200 г инстантен качамак
30 г масло
1 ч. л. сол
за поръсване
300 г сирене
10 листа спанак
черен пипер на вкус
50 г масло за запръжката
1 с. л. червен пипер


Начин на приготвяне:
1
Качамак на скара със сирене \
Качамакът се изсипва в 1 литър кипнала подсолена вода и се вари, като се бърка енергично. Щом сместа се сгъсти и започне да се отделя от стените, се добавя маслото. Разбърква се, сваля се от котлона и се оставя да се охлади леко.
2
Качамак на скара със сирене \
Спанакът се нарязва наситно и се слага в дълбока чиния заедно с намачканото сирене "Дунавия". Поръсва се с черен пипер и се разбърква добре.
3
Качамак на скара със сирене \
В намазнена тава се поставя намазнен отвътре метален пръстен. Пръстенът се пълни до половината с охладения качамак, отгоре се сипва спаначената смес и се допълва с качамак. Пръстенът се изважда внимателно и процедурата се повтаря.
4
Качамак на скара със сирене \
Така оформените порции качамак се оставят да се охладят напълно, след което се пекат върху намазнена скара по 4-5 минути от всяка страна.
5
Качамак на скара със сирене \
Маслото за запръжката се разтопява в тенджера. След това се оттегля от котлона, поръсва се с червен пипер и се разбърква добре. При сервиране всяка порция качамак се полива със запръжката и се поръсва с настърган "Пармезан".
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


120 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: