Качамак

Източник: Таня
ТИТЛА: Помощник готвач
Дата: 06.03.2014
Качамак
 
Необходими продукти:
1 кг царевично брашно
3 л вода
1 ч. л. сол
сирене (по желание)
1 пакетче масло (за поръсване)
свински гърди или ребра (по желание)


Начин на приготвяне:
1
Качамак
Изпържват се свинските меса и се разтапя или препържва маслото.
2
Качамак 2
Водата се кипва добре с 1 ч. л. сол. Изсипва се царевичното брашно.
3
Качамак 3
Оставя се за няколко секунди и започва да се обърква, леко, с дървена лъжица.
4
Качамак 4
Бърка се енергично, до получаване на гладка смес. Отдръпва се от огъня и започва да се реди: ред от тестото, сирене и мазнина и отново - втори ред тесто, сирене и мазнина и така докато се свършат продуктите.
5
Качамак 5
Най-отгоре се изсипват месата и се консумира топло.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

09.03.2014
Чудесно разнообразие в студеното време
1.
Изпрати
лично съобщение

27.03.2014
Качамака е вкусен и поръсен с трапезна чубрица и чаша айран
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


125 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: