Качамачени тимбалчета в гъбен сос

Източник: Бон Апети
Дата: 12.01.2005
Качамачени тимбалчета в гъбен сос
 
Необходими продукти:
200 г готова смес за качамак
100 г сирене
червен пипер на вкус
200 г печурки
1 малка глава лук
1/2 л прясно мляко
30-40 г масло
2-3 клонки магданоз
2 щипки индийско орехче
2 с. л. брашно


Начин на приготвяне:
1
Качамачени тимбалчета в гъбен сос
Качамакът се сипва в тенджера с кипнала подсолена вода (1 1/4 л) и се сварява на тих огън, като се бърка непрекъснато. Качамакът се разпределя в предварително намаслени тимбалчета и след като стегнe, тимбалчетата се обръщат в подходяща тава.
2
Качамачени тимбалчета в гъбен сос 2
Наситненият лук се запържва за 1/2–1 минута в загрятото масло. Добавят се нарязаните на филийки гъби, пържат се 2-3 минути на силен огън, поръсва се брашното, разбърква се. Налива се прясното мляко и сосът се оттегля от котлона, докато поеме брашното. Връща се на котлона, добавят се индийско орехче и сол. Ври, докато се сгъсти, като се бърка.
3
Качамачени тимбалчета в гъбен сос 3
Готовите тимбалчета се поръсват с настъргано сирене и червен пипер. Пекат се в предварително загрята до температура 220 градуса фурна, докато се зачервят (15-20 минути). Сервират се, като около всяко тимбалче се полива гъбен сос и се поръсва с наситнен магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


206 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: