Каалилатико

Финландски редени сарми
Източник: Бон Апети
Дата: 22.11.2011
Каалилатико
 
Необходими продукти:
1 средно голяма зелка
600 г телешка кайма
2 яйца
1 ч. ч. галета
1/2 ч. ч. прясно мляко
2 с. л. краве масло
2 с. л. кафява захар
1 ч. л. майорана
сол и черен пипер на вкус
масло за намазване на тавата


Начин на приготвяне:
1
Каалилатико

Зелето се нарязва наедро и се бланшира за 5 минути във вряща подсолена вода.


2
Каалилатико 2

Разбърква се с кафявата захар и маслото, майораната, сол и черен пипер.


3
Каалилатико 3

Каймата се смесва с галетата, яйцата, прясното мляко, сол и черен пипер.


4
Каалилатико 4

Дъното на тавата за печене се намазва с масло и в нея се слагат ред зеле, ред кайма и така до изчерпване на продуктите, като се завършва със зеле. Отгоре се слага маслото, нарязано на кубчета. Ястието се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна, за около 1 час.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: