Италианска супа от праз със сирена

Поднесена с брускети запечени с ементал
Източник: Бон Апети
Дата: 21.02.2012
Италианска супа от праз със сирена
 
Необходими продукти:
4 стръка праз
100 г сирене „Комте“
100 г сирене „Ементал”
1/4 пълнозърнеста багета
1,5 л телешки бульон
100 мл готварска сметана
50 мл бренди
50 г краве масло
1 с. л. зехтин
1 щипка индийско орехче
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Италианска супа от праз със сирена

Празът се нарязва на кръгчета и се сотира в загрятите масло и зехтин. Овкусява се със сол, черен пипер и настъргано индийско орехче.


2
Италианска супа от праз със сирена 2

Наливат се бульонът и брендито и се прибавя настърганото сирене "Комте". Оставя се  на слаб огън за около 20 минути. Накрая се слага сметаната.


3
Италианска супа от праз със сирена 3

Хлябът се нарязва на филийки, поръсва се с настъргано сирене "Ементал"  и се запича в загрята на 220 градуса фурна, с вентилатор, до златисто. Горещата супа се поднася с брускетите.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


136 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: