Италианска паста с пълнеж

Гости: Масимо Ферари и Мария Гизели
Източник: Бон Апети
Дата: 19.06.2004
Италианска паста с пълнеж
 
Необходими продукти:
100 г краве масло
1/2 глава лук
2 връзки рукула
150 мл прясно мляко
3 щипки индийско орехче
200 г извара
50 г сирене „Пармезан”
75 г брашно
100 г сирене „Моцарела”
100 г сирене „Маскарпоне”
350 г брашно (тип 500)
4 яйца
150 г пшеничен грис
4–5 с. л. зехтин
3 скилидки чесън
3 филета аншоа
1 връзка рукула
1 домат


Начин на приготвяне:
1
Италианска паста с пълнеж
В тиган се загрява 1/2 от маслото и в него се пържи до зачервяване нарязаният на много ситно лук. Рукулата се нарязва на много тънки ивици, изсипва се при запържения лук, посолява се и се пържи 10 минути. Изварата се слага при готовата рукула и се разбърква.
2
Италианска паста с пълнеж 2
Прясното мляко се сварява с масло, посолява се и се поръсва с индийското орехче.
3
Италианска паста с пълнеж 3
Щом млякото заври, се поставят брашното и настърганият „Пармезан”, добре се разбърква и се прибавя сместа от тигана. Слага се моцарелата и се разбърква, докато се разтопи.
4
Италианска паста с пълнеж 4
Сместа се оставя да престои в хладилник, разбърква се, добавя се маскарпонето и отново се бърка.
5
Италианска паста с пълнеж 5
Тестото се приготвя, като брашното се изсипва на подходящ плот, в средата се оформя гнездо, в което се счупват яйцата. Прибавя се и пшениченият грис и се омесва добре. Готовото тесто се увива в найлоново фолио и се поставя в хладилник, за да стегне за 2 часа.
6
Италианска паста с пълнеж 6
След това тестото се разточва на много тънка правоъгълна кора, изравнява се отстрани и се режат еднакво големи правоъгълници. Върху всеки се поставя част от плънката и се затваря.
7
Италианска паста с пълнеж 7
Чесънът се нарязва на тънки филийки и се запържва в сгорещения зехтин. След това се прибавя аншоата, с вилица се разкъсва рибата, прибавят се нарязаната надребно рукула и доматът (на кубчета) и се разбърква.
8
Италианска паста с пълнеж 8
В дълбока тенджера се наливат 3–4 л вода. След като заври, се посолява и вътре се слагат равиолите за 1–2 минути. Изваждат се, подреждат се в чиния и се поливат със соса.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: