Италианска паста с червена леща

Източник: Бон Апети
Дата: 23.02.2010
Италианска паста с червена леща
 
Необходими продукти:
600 г червена леща
400 г фарфали (или друг вид паста)
200 г пушена шунка
1/2 глава червен лук
5–6 стръка рукула
1/2 кофичка кисело мляко (200 г)
50 г горчица
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Лещата се вари в около 1,5 л вода, след което се отцежда и се оставя да изстине.
2
Пастата се вари в подсолена вода според указанията на опаковката. Охлажда се под течаща студена вода и се смесва с лещата.
3
Шунката се реже на шайби и се запича за кратко в нагорещен тиган. След това се нарязва на кубчета и се добавя към пастата.
4
Сосът се приготвя от накълцаните наситно лук и рукула и към тях се прибавят останалите продукти. Разбърква се и се смесва със салатата.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


138 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: