Испански сармички

Източник: Бон Апети
Дата: 13.10.2003
Испански сармички
 
Необходими продукти:
600-700 г телешки шол
300 г пастет
2 яйца
50 г бекон
30-40 г краве масло
1 с. л. брашно
2-3 стръка магданоз
сол и черен пипер на вкус
1 глава кромид лук
2-3 кисели краставички
60-80 мл червено вино
2 с. л. доматено пюре
1 с. л. горчица
1 кубче бульон
1 дафинов лист
1/2 ч. л. розмарин


Начин на приготвяне:
1
Испански сармички
От месото се отстраняват жилите и мазнините и то се нарязва напречно на мускулните влакна на тънки филийки. Поставят се между два листа фолио, начукват се с дървен чук, овкусяват се със солта и пипера и се намазват с пастета. От филийките бекон се режат лентички и се поставят върху пастета. Добавят се резени сварени яйца и накълцаните листа магданоз.
2
Испански сармички 2
От начуканото и овкусено с останалите продукти телешко месо се завиват сарми, които се защипват с шишче или клечки за зъби. Пържат се в дълбока тенджера със сгорещено олио до зачервяване.
3
Испански сармички 3
След като и последната партида сармички се позапържи, се прибавят лукът (на полумесеци), колелцата кисела краставичка и горчицата. Връщат се сармичките, тенджерата се разклаща, за да се разбъркат, пържи се още 3-5 минути. Бульонът се разтваря в 300 мл вода и заедно с виното се излива в тенджерата. Добавят се подправките и се вари около 1 час. 10 минути преди да се свали от огъня, се слага доматеното пюре.
4
Испански сармички 4
Маслото се размеква, сипва се брашното и се бърка, докато маслото го поеме напълно. Прибавя се към ястието 5 минути след доматеното пюре. Сервира се с гарнитура от варен ориз или картофи.
5
Испански сармички 5
Съвет: Бульонът и виното в тенджерата трябва едва да покриват сармите. За да се овкусят бучиците масло и брашно, към тях може да се прибавят накълцан магданоз и копър.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


264 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: