Испански омлет с чоризо

Бързо и апетитно
Източник: Бон Апети
Дата: 27.04.2021

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
6 яйца
200 г наденица „Чоризо“
300 г картофи
1 глава лук
1 скилидка чесън
2 стръка мащерка
1/2 връзка магданоз
30 мл зехтин
50 г краве масло
100 г сирене „Манчего“
сол и черен пипер на вкус

за салатата:
50 г салата „Фелд“
50 г радичио
50 г чери домати
1/2 малка глава червен лук
30 мл зехтин
15 мл бял балсамов оцет
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Испански омлет с чоризо
Сварете, обелете и нарежете на кубчета картофите.
2
Испански омлет с чоризо 2
Нарежете лука на тънки полумесеци.
3
Испански омлет с чоризо 3
Загрейте тиган с незалепващо покритие. Налейте зехтина и добавете половината от маслото.
4
Испански омлет с чоризо 4
Запържете лука до златисто и прибавете картофите, заедно с наситнените мащерка и чесъна. Гответе на умерен огън, докато картофите се запържат приятно. Извадете всичко от съда.
5
Испански омлет с чоризо 5
В същия съд запържете чоризото, нарязано на шайби.
6
Испански омлет с чоризо 6
Прибавете останалото масло. Върнете картофената смес и разбъркайте.
7
Испански омлет с чоризо 7
Разбийте яйцата, поръсете ги с наситнения магданоз, сол и пипер и разбъркайте.
8
Испански омлет с чоризо 8
Налейте ги в съда при останалите продукти. Загрейте фурната на 180 градуса с вентилатор. Запечете ястието за 8-10 минути.
9
Испански омлет с чоризо 9
Извадете от фурната и поръсете с настъргано сирене „Манчего“.
10
Испански омлет с чоризо 10
Накъсайте радичиотo. Разполовете доматите, а лука нарежете на полумесеци. В купа разбъркайте нарязаните зеленчуци и салатата „Фелд“.
11
Испански омлет с чоризо 11
Овкусете ги с оцет, зехтин и сол. Сервирайте омлета със салатата.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

21.09.2020
Много вкусен омлет. Направих го обаче без салатата, не харесвам радичио.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: