Исландска супа с месо

Богата и засищаща
Източник: Бон Апети
Дата: 06.04.2018

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 агнешки врат
250 г пресни дребни картофи
70 г овесени ядки
50 г кейл
2–3 моркова
1 корен пащърнак
1 глава лук
2 стръка праз (бялата част)
2 стръка мащерка
2 дафинови листа
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Исландска супа с месо
Агнешкият врат се слага в дълбока тенджера и се залива с голямо количество вода, около 2–3 л. Прибавя се и нарязаният на едро лук и се вари около 2 часа на слаб огън, докато месото омекне напълно. В началото се отпенва.
2
Исландска супа с месо 2
Картофите се измиват добре и се нарязват на едро. Пащърнакът, морковите и празът се почистват и също се нарязват на едри парчета.
3
Исландска супа с месо 3
Зеленчуците се пускат в супата и се варят, докато омекнат. Супата се посолява и се подправя с цели клонки мащерка и дафинови листа.
4
Исландска супа с месо 4
Месото се изважда, сипват се овесените ядки и се вари още 5 минути.
5
Исландска супа с месо 5
Слага се и нарязаният на едро кейл.
6
Исландска супа с месо 6
Месото се почиства от костите и се връща в супата.
7
Исландска супа с месо 7
Кипва се и се сервира.



Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: