Искендер кебап

Рецепта от кърджалийския край
Източник: Бон Апети
Дата: 30.04.2008
Искендер кебап
 
Необходими продукти:
200 г телешко бонфиле
50 г краве масло
2 глави лук
2 домата
3 печени чушки
2 скилидки чесън
2 с. л. зехтин
захар и сол на вкус
20 г краве масло
2 с. л. кисело мляко
1 щипка червен пипер
1 пърленка


Начин на приготвяне:
1
Искендер кебап
Месото се нарязва на жулиени и се запържва в половината от маслото.
2
Искендер кебап 2
Доматът се настъргва на едро ренде и се задушава в останалото масло заедно с нарязания наситно лук. Добавят се зехтинът, солта, захарта и наситнените скилидки чесън.
3
Искендер кебап 3
Маслото за заливката се разтопява и се смесва с киселото мляко и червения пипер.
4
Искендер кебап 4

Пърленката се нарязва на парчета и се слага в чиния. Отгоре се слага месото и се полива с доматения сос. Сипва се заливката, кебапът се гарнира с печени чушки и се сервира.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


117 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: