Ирландската пастърма на Гичо

Гост: Гавраил Джонгозки
Източник: Бон Апети
Дата: 04.04.2009
Ирландската пастърма на Гичо
 
Необходими продукти:
1 1/2 кг свински врат
4-5 с. л. червен пипер
2 с. л. чубрица
1 с. л. черен пипер
2 л вода
250-300 г едра сол
50 г захар
30 г натриев нитрат (селитра)


Начин на приготвяне:
1
Ирландската пастърма на Гичо
Кожата, мазнините и жилите на свинския врат се отстраняват.
2
Ирландската пастърма на Гичо 2
В тенджера се наливат 2 л вода, слагат се солта, захарта и натриевият нитрат и се разбърква.
3
Ирландската пастърма на Гичо 3
Месото се слага в саламурата, затиска се с чиния, за да не изплува, и се оставя да престои в хладилник 3-4 дни.
4
Ирландската пастърма на Гичо 4
Отцежда се от водата и се натрива от всички страни в смес от червения пипер, чубрицата и черния пипер. Затиска се с дъска и се оставя да престои в хладилник 2-3 дни. След това се суши около 2-3 седмици на проветриво място при температура под 5 градуса.
5
Ирландската пастърма на Гичо 5
Съвет: За да се провери готовността на саламурата, в нея се слага 1 сурово яйце - то трябва да изплува.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: