Ирландска яхния с агнешко месо

Гост: Маргарет Шорт, кулинарен демонстратор в ирландския хранителен борд „Борд Биа”
Източник: Бон Апети
Дата: 16.03.2009
Ирландска яхния с агнешко месо
 
Необходими продукти:
1 връзка пресен магданоз
1 ч. л. сос “Уорчестър”
букет „Гарни” (дафинов лист, мащерка и магданоз)
1 - 1 ½ кг агнешка плешка
100 г ирландско зеле
3-4 моркова
3-4 картофа
3 глави лук
1 стрък праз лук
1 резен пащърнак


Начин на приготвяне:
1
Ирландска яхния с агнешко месо
Агнешката плешка се нарязва на порционни парчета, които се поставят в тенджера, заливат се със студена вода и се кипват.
2
Ирландска яхния с агнешко месо  2
Обелените картофи, пащърнакът, морковите, празът и кромидът се нарязват на по-едри парчета.
3
Ирландска яхния с агнешко месо  3
След като кипне, бульонът се отцежда, месото се изплаква и се слага в тенджера заедно с нарязаните пащърнак, моркови и лук.
4
Ирландска яхния с агнешко месо  4
Продуктите се заливат с вода, колкото да ги покрие, прибавя се букет „Гарни” и ястието се вари на бавен огън около 1 - 1 1/2 час.
5
Ирландска яхния с агнешко месо  5
20 минути преди ястието да се свали от котлона, се добавят нарязаните картофи и зеле.
6
Ирландска яхния с агнешко месо  6
Накрая яхнията се подправя с наситнен пресен магданоз, овкусява се със сос”Уорчестър” и се сервира в дълбоки чинии.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: