Индийско хлебче

Източник: Бон Апети
Дата: 11.12.2003
Индийско хлебче
 
Необходими продукти:
1/3 глава кромид лук
2 скилидки чесън
2 с. л. олио
1/2 ч. л. сух джинджифил
2 ч. ч. брашно
1 ч. ч. кисело мляко
3-4 с. л. прясно мляко
3 ч. л. бакпулвер
1 ч. л. сол
1/2 ч. л. сода бикарбонат
1/2 ч. л. куркума
1/2 ч. л. кориандър
1/2 ч. л. кимион


Начин на приготвяне:
1
Индийско хлебче
Запръжката се приготвя, като в сгрятото олио се поставя ситно нарязаният лук, пържи се около минута и се добавя накълцаният чесън. Пърженето продължава още 1/2 минута и се овкусява с джинджифила.
2
Индийско хлебче 2
В купа се смесват пресятото брашно и всички останали съставки за тестото, след което се разбърква добре. Добавя се киселото мляко и се омесва с лъжица. Слага се прясното мляко и предварително приготвената запръжка и отново се разбърква, докато се получи лепкаво тесто.
3
Индийско хлебче 3
От замесеното лепкаво тесто се гребва с намаслена лъжица и се правят малки кюфтенца, които се слагат в намаслена тава и леко се притискат отгоре с намаслена шпакла.
4
Индийско хлебче 4
Пекат се в предварително загрята фурна на максимална мощност около 8-10 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: