Индийски хлебчета „Роти"

Хляб и тестени изделия
Източник: yuliyan
ТИТЛА: Чирак
Дата: 01.03.2015
Индийски хлебчета „Роти\
 
Необходими продукти:
100 г брашно
1 щипка сол
150 мл хладка вода


Начин на приготвяне:
1
Сипваме брашното в дълбока купа и към него прибавяме солта и водата. Замесваме меко тесто, което да не се лепи по пръстите. Покриваме тестото с влажна кърпа и го оставяме за 15 минути.
2
След това разделяме тестото на 10 еднакви топки, които разточваме на кръгове с диаметър от 10 см и с дебелина от 2 мм. Печем на сух тиган за 10-15 секунди от всяка страна.
3
Хлебчетата се сервират топли, по желание намазани с масло.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

05.12.2015
Това си е Наан, роти-то е същото само че с ръжено брашно.
2.
Изпрати
лично съобщение

20.04.2015
Страхотно
1.
Изпрати
лично съобщение

10.03.2015
Страхотно
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


343 ДУШИ ОНЛАЙН
Симона коментира рецептата Палачинки „Гундел“
Вера коментира рецептата Банички със сирене и картофи
M. се регистрира в сайта.
Radi Dimitrov се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: