Индийска картофена яхния

Постна и ароматна, с екзотичен вкус
Източник: Бон Апети
Дата: 01.12.2015

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1,2 кг дребни картофи
50 г пресен джинджифил
50 г сурово кашу
2 глави лук
4 скилидки чесън
1 зелена люта чушка
1 дафинов лист
2 с. л. доматен концентрат
1 ч. л. гарам масала
1 ч. л. кимион
1/2 ч. л. кориандър
1/2 ч. л. куркума
сол на вкус
олио за пържене
пресен кориандър за поднасяне


Начин на приготвяне:
1
Индийска картофена яхния
Картофите се обелват и се сваряват в подсолена вода – не трябва да се разкашкват, а да останат леко твърди.
2
Индийска картофена яхния 2
Охлаждат се, подсушават се и се запържват в 2 с. л. олио, до златисто.
3
Индийска картофена яхния 3
Лукът, чесънът, джинджифилът и почистената от семките люта чушка се смилат и се запържват за около 5 минути в 3 с. л. олио.
4
Индийска картофена яхния 4
Прибавят се смляното кашу, дафиновият лист, куркумата, кимионът, кориандърът и гарам масалата. Запържват се за кратко.
5
Индийска картофена яхния 5
Сипва се доматеният концентрат, веднага след това се наливат 700 мл вода, посолява се и се готви 15 минути на слаб огън.
6
Индийска картофена яхния 6
Слагат се картофите се готви още 10 минути.
7
Индийска картофена яхния 7
Яхнията се поднася, поръсена с пресен кориандър.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: