Индийска халва с кашу

Източник: Красимира
ТИТЛА: Експериментатор
Дата: 19.04.2015
Индийска халва с кашу
 
Необходими продукти:
300 г сурово кашу
250 мл прясно мляко
200 г захар
50 мл вода
2 с. л. масло
1 с. л. олио


Начин на приготвяне:
1
Кашуто се накисва в млякото за 4 часа. Пасира се заедно с млякото.
2
От захарта и водата се сварява сироп, като след кипването се вари на бавен огън 5 минути.
3
Готовият сироп се смесва с кашуто и се разбърква много добре, но не се сваля от котлона. Добавя се разтопеното масло и се разбърква, докато сместа започне да се отделя от стените на съда.
4
Сваля се от котлона и сместа се разпределя в намазнена тава, на слой с дебелина от 2-3 см. Оставя се да изстине за няколко часа и се реже на правоъгълници.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: