Имамбаялдъ

Източник: Дарко
ТИТЛА: Помощник готвач
Дата: 03.02.2017
Имамбаялдъ
 
Необходими продукти:
4 патладжана
1 глава чесън
1 глава лук
3 домата
1/2 връзка магданоз
сокът от 1 лимон
1/2 ч. ч. вода
зехтин (или олио)
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Измийте и подсушете патладжаните. Отстранете дръжките им и ги обелете на райета. Нарежете патладжаните на тънки, дълги филии. Подредете ги върху кухненска кърпа и ги посолете. Втрийте солта в тях и ги оставете за 10-15 минути, за да се отцедят от горчивия сок. След това ги измийте под течаща вода в цедка. Изцедете ги и ги подсушете с кухненска кърпа.
2
Загрейте 2-3 пръста зехтин (или олио) в тиган. Изпържете филиите патладжан от двете страни, до леко златисто. Подредете ги в тавичка, застлана с кухненска хартия.
3
Обелете скилидките чесън. Обелете и нарежете лука на колелца. Разделете ги на по-тънки кръгчета. Нарежете доматите на колелца. Почистете листата магданоз.
4
Подредете един слой пържени патладжани в тенджера. Върху тях разпръснете няколко скилидки чесън, няколко кръгчета домати и лук. Поръсете с листа магданоз. Подредете още един слой патладжани, чесън, домати, лук, магданоз. Завършете с пържени патладжани.
5
Полейте с лимоновия сок и със зехтин. Сипете вода до половината на продуктите. Гответе на слаб огън в продължение на 35 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

15.11.2023
Обичам такива ястия....А това е едно от люимите ми...
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: