Хумус в арабска питка

Източник: Бон Апети
Дата: 07.06.2010
Хумус в арабска питка
 
Необходими продукти:
300 г нахут
2–3 арабски питки
1 глава лук
1/2 ч. л. кориандър
1 ч. л. кимион
3–4 с. л. лимонов сок
60–80 г сусамов тахан
2 скилидки чесън
3–4 с. л. кисело мляко
4–5 стръка магданоз
3–4 с. л. зехтин
1 ч. л. червен пипер
черен пипер и сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Нахутът се залива с хладка вода и се оставя да престои една нощ, за да набъбне. Сварява се за 20 минути, отцежда се и след като се изсипе в кухненски робот, се подправя с кориандъра, кимиона, лимоновия сок и сусамовия тахан.
2
Нарязаният наситно лук се пържи 2–3 минути в сгорещения зехтин, добавя се наситненият чесън, пържи се още 2 минути и се поставя в кухненския робот. Поръсва се с червен и черен пипер на вкус, сипва се киселото мляко, посолява се и след като се пюрира, се оставя да се охлади.
3
Готовата смес се разпределя върху арабските питки, като се оформят улейчета, в които се налива по малко от зехтина. Поръсва се с червен пипер и наситнения магданоз и се завива на руло.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

01.04.2014
Благодаря за отговора. След накисване във вода за едно денонощие, се свари за около 30-40 минути.
2.
Изпрати
лично съобщение

01.04.2014
Йоана, нахутът е сушен. Имай предвид, че времето от 20 минути е предвидено за варене в тенджера под налягане.
1.
Изпрати
лично съобщение

25.03.2014
Нахута сух ли е 300г или сварен?
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: