Хумус с босилек

Ароматен и много вкусен
Източник: Бон Апети
Дата: 21.07.2020

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 консерва нахут (400 г)
60 мл зехтин „Екстра върджин“
1/2 лимон
1 с. л. сусамов тахан
1 връзка босилек
4 стръка магданоз
1 скилидка чесън
сол на вкус

за поднасяне:
1 багета
20 г сирене „Пармезан“
40 г краве масло


Начин на приготвяне:
1
Хумус с босилек
Нахутът се намачква с вилица и се смесва с тахана, лимоновия сок и зехтина.
2
Хумус с босилек 2
Чесънът се стрива на паста в хаванче, заедно с листенцата босилек и магданоз, и сол на вкус. Зелената смес се прибавя към нахута и се разбърква.

3
Хумус с босилек 3
Багетата се реже на дълги парчета, които се разбъркват с меко масло и настърган пармезан.
4
Хумус с босилек 4
Запичат се на скарата, докато хлябът стане златист и хрупкав.
5
Хумус с босилек 5
Хумусът се поднася със запечения хляб.
Подобни рецепти:
Коментари (5)
5.
Изпрати
лично съобщение

26.05.2022
С лешников тахан вместо сусамов, и нямах босилек и сложих пресен джоджен, страхотно е :)
4.
Изпрати
лично съобщение

29.06.2020
Вкусно
3.
Изпрати
лично съобщение

29.07.2018
Отново страхотна рецепта!
2.
Изпрати
лично съобщение

10.09.2015
:) Втори опит! О-БО-ЖА-ВАМ ВИ!
1.
Изпрати
лично съобщение

29.08.2015
Чудесно се получи. Препоръчвам
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


250 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: