Хугенотска торта

Една рецепта с дълга история, водеща началото си от френските протестанти и в последстиве продължила в щата Мисури
Източник: Бон Апети
Дата: 10.02.2023

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
8 с. л. брашно
4 яйца
2 ч. ч. захар
2 ч. ч. орехи
2–3 зелени ябълки
50 г тъмни стафиди
1/2 ч. л. канела
1 ванилия
1 пакетче бакпулвер
1 щипка сол
краве масло за намазване

за гарниране:
300 г цедено кисело мляко
3 с. л. мед


Начин на приготвяне:
1
Хугенотска торта

Яйцата и захарта се разбиват добре с миксер, докато се получи пухкава маса – около 10 минути.

 


2
Хугенотска торта 2

Орехите се смилат, ябълките се обелват и се нарязват на малки кубчета.

 


3
Хугенотска торта 3

Към яйчената смес се прибавят брашното, бакпулвера, канелата, стафидите, ябълките, орехите, ванилията и солта. Разбърква се.

 


4
Хугенотска торта 4

Тестото се изсипва в правоъгълна стъклена тавичка, покрита с намокрена пергаментова хартия (когато е мокра, по-лесно се разстила), намазана с масло. Пече се в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, за около 1 час.

 


5
Хугенотска торта 5

Охлажда се и се гарнира с разбито цедено кисело мляко с мед.


 




Съвет: Ако искате орехите да се усещат в повече в десерта, може да ги смелите на по-едро.


Подобни рецепти:
Коментари (10)
10.
Изпрати
лично съобщение

20.10.2014
Много ни хареса! Напомня малко на ореховка, хрупкава и орехова:)
9.
Изпрати
лично съобщение

02.02.2014
Страхотна торта - лесна за приготвяне и вкусна! Заливката се получава еднакво добре и със сметана и с цедено кисело мляко.
8.
Изпрати
лично съобщение

02.11.2013
Получи се много добра торта - лесна и вкусна и много бърза.
7.
Изпрати
лично съобщение

20.10.2014
Много в вкусна! Правих я отдавана, но сега се регистрирам. Много сполучлива!
6.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
Здравейте! Благодаря за хубавите рецепти, с удоволствие следя предаването, много сте симпатични! Аз правих тази торта още ден след излъчването, но чак сега се регистрирам, само за да кажа, колко много се хареса. Пеках я около час и десет минути, но след четирстата минута намалих на 160 градуса, може би затова. Единствената разлика беше, че вместо с цедено мляко, я залях със заквасена сметана, но това имах, това използвах :) Мъжа ми каза- ТОВА Е ВЪЛШЕБСТВО! :) Благодаря ви :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: