Хрупки с карамелизирани смокини и малинов сос

Източник: Бон Апети
Дата: 25.09.2006

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 лист бутертесто
пудра захар за поръсване
4 смокини
1/2 ч. ч. захар
100-150 г малини
2-3 с. л. пудра захар
сокът от 1/2 портокал


Начин на приготвяне:
1
Хрупки с карамелизирани смокини и малинов сос
Тестото се изтънява с валяк, като се поръсва с пудра захар. От получения тънък лист с метален пръстен се изрязват кръгове.
2
Хрупки с карамелизирани смокини и малинов сос 2
Кръговете се нареждат в тава, надупчват се с вилица и се пекат в предварително загрята на 180 градуса фурна, до златисто.
3
Хрупки с карамелизирани смокини и малинов сос 3
Захарта се карамелизира, като в тигана се наливат и 2 с. л. вода. Нарязаните на осминки смокини се овалват в карамелизираната захар и се задушават няколко минути.
4
Хрупки с карамелизирани смокини и малинов сос 4
Малините, сокът от портокал и пудрата захар за соса се смесват и се пюрират.
5
Хрупки с карамелизирани смокини и малинов сос 5
Хрупките се разтварят през средата, във всяка се слага карамелизирана смокиня и се затваря. Десертът се декорира с малина, отстрани се сипва от соса и се поднася. По желание може да се декорира и с листо босилек.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: