Хрупкаво пилешко с провансалски аромати

Златисто и неустоимо
Източник: Бон Апети
Дата: 14.05.2021

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
4 бр. пилешко филе
4 филии препечен хляб
1 ч. л. сух чесън
1 с. л. пушен червен пипер
250 мл мътеница
зехтин за поливане
сол и черен пипер на вкус

за микса от подправки:
1 ч. л. сух розмарин
1/2 ч. л. суха мащерка
1/2 ч. л. майоран
1/4 ч. л. риган


Начин на приготвяне:
1
Хрупкаво пилешко с провансалски аромати
Провансалският микс от подправки се приготвя като се смесват розмаринът, мащерката, майоранът и риганът и се разбърква добре.
2
Хрупкаво пилешко с провансалски аромати 2
Пилешките филета се разполовяват, за да се изтънят и в тях се втриват пушеният червен пипер и сухият чесън.
3
Хрупкаво пилешко с провансалски аромати 3
Налива се мътеницата, разбърква се и месото се оставя да се маринова поне за 1 час.
4
Хрупкаво пилешко с провансалски аромати 4
Препеченият хляб се смила в блендер и се смесва с провансалския микс от подправки, сол и черен пипер на вкус.
5
Хрупкаво пилешко с провансалски аромати 5
Месото се отцежда от маринатата, овкусява се със сол и черен пипер и се овалва от всички страни в ароматните хлебни трохи.
6
Хрупкаво пилешко с провансалски аромати 6
Слага се в тава, застлана с пергаментова хартия, полива се със зехтин и се пече около 15 минути в загрята на 220 градуса фурна.
7
Хрупкаво пилешко с провансалски аромати 7
Готовите пилешки филенца се поднасят със свежа салата или задушени зеленчуци.

Подобни рецепти:
Коментари (5)
5.
Изпрати
лично съобщение

29.05.2019
Вкусно
4.
Изпрати
лично съобщение

22.03.2018
Много добре се получиха , много крехко стана месото!
3.
Изпрати
лично съобщение

04.09.2016
Уникални са, месото е крехко и бих си ги правил постоянно!
2.
Изпрати
лично съобщение

21.01.2016
Крехки филенца с хрупкава коричка.
1.
Изпрати
лично съобщение

28.07.2015
Уникално вкусно и хрупкаво!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


196 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: