Хрупкаво парфе с кисело мляко и горски плодове

Източник: Бон Апети
Дата: 18.10.2005

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
250 мл сладкарска сметана
200 г замразени горски плодове
5-6 с. л. кисело мляко
2 белтъка
8 с. л. захар


Начин на приготвяне:
1
Хрупкаво парфе с кисело мляко и горски плодове
Белтъците се поставят в купа, слага се 1 с. л. захар и започват да се разбиват. Постепенно се добавя останалата захар и разбиването продължава, докато се получи много гъста и лъскава смес (да не пада, като се обърне купата).
2
Хрупкаво парфе с кисело мляко и горски плодове 2
В покрита с хартия за печене тава с помощта на пош се шприцоват целувки. Пекат се около 2 1/2 часа в слабо загрята на 100 градуса фурна, след което фурната се изключва и се оставят да престоят в нея един час.
3
Хрупкаво парфе с кисело мляко и горски плодове 3
Сметаната се разбива на сняг. Към нея постепенно се добавя киселото мляко и щом го поеме, се изсипват горските плодове. Разбърква се.
4
Хрупкаво парфе с кисело мляко и горски плодове 4
Целувките се натрошават в сметаната и сместа се разпределя в купички. Парфето се оставя да престои 5-6 часа в хладилник, след което е готово за консумация.
5
Хрупкаво парфе с кисело мляко и горски плодове 5
Сервира се, като внимателно се отделя от купичката с помощта на нож и се обръща в чиния. Може да се украси със сладко от горски плодове.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


120 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: