Хрупкави питки с наденица и гъби

ТИТЛА: Експерт готвач
Дата: 11.11.2022
Хрупкави питки с наденица и гъби
 
Необходими продукти:
за тестото:
480 г брашно
40 г краве масло
1 яйце
1 ч.ч. вода
сол

за пълнежа:
2 свински наденици
100 г гъби
сол и черен пипер на вкус
олио
чубрица


Начин на приготвяне:
1
В купа се сипва брашното със солта. Прави се кладенче по средата. В него се слагат яйцето и разтопеното масло. Разбъркват се съставките, като постепенно се прибавя по малко вода, докато се получи тестото на топка. Оставя се настрана за 20 минути.
2
В тиган се запържват наденицата и гъбите, нарязани на филийки. Подправят се със сол, черен пипер и чубрица. Пълнежа се оставя да изстине.
3
Тестото се разделя на 8 части. Всяка се разточва върху набрашнена повърхност на тънка кора. Сипва се от плънката в единия край на кората и се прегъва на две. Получава се полукръг. Прищипва се покрая, за да не излезе плънката.
4
Питките се слагат в тава, покрита с хартия за печене. Намазват се с разбит жълтък и се поръсват със сусам. Пекат се в предварително загрята на 200 градуса фурна, докато се зачервят и станат хрупкави.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: