Хрупкави пилешки пурички с пъпеш и козе сирене

Авторска рецепта на Дияна Димитрова, ученичка от град Търговище
Източник: Бон Апети
Дата: 17.09.2007

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 бр. пилешко филе
олио за пържене
1 яйце
50 г козе сирене
25 г краве масло
30 мл бренди за фламбиране
1 скилидка чесън
1 резен пъпеш
3 с. л. бадемови ядки


Начин на приготвяне:
1
Хрупкави пилешки пурички с пъпеш и козе сирене
Сиренето и пъпешът се нарязват на кубчета, чесънът и бадемите – наситно.
2
Хрупкави пилешки пурички с пъпеш и козе сирене 2
Кравето масло се загрява в тиган и в него се запържват парчетата пъпеш, чесънът и ядките.
3
Хрупкави пилешки пурички с пъпеш и козе сирене 3
След 2 минути се добавят кубчетата сирене.
4
Хрупкави пилешки пурички с пъпеш и козе сирене 4
След още 30 секунди се налива брендито и се запалва.
5
Хрупкави пилешки пурички с пъпеш и козе сирене 5
Когато алкохолът се изпари, плънката се оттегля от котлона.
6
Хрупкави пилешки пурички с пъпеш и козе сирене 6
Пилешкото филе се разрязва на две и се начуква между два пласта стреч фолио. Добре изтъненото месо се пълни с плънката и се завива на руло.
7
Хрупкави пилешки пурички с пъпеш и козе сирене 7
Всяка пуричка се панира последователно в брашно и в разбито яйце.
8
Хрупкави пилешки пурички с пъпеш и козе сирене 8
Накрая се овалва в корнфлейкс, който се втрива добре, за да не падне по време на пърженето.
9
Хрупкави пилешки пурички с пъпеш и козе сирене 9
Пържи се 8-10 минути в обилно количество олио, като се обръща периодично, за да не загори корнфлейксът.
10
Хрупкави пилешки пурички с пъпеш и козе сирене 10
Готовата пуричка се изважда върху салфетка, за да се отцеди от мазнината. Поднася се гарнирана с лимон и чери домати.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


134 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: