Хрупкави пилешки крилца с пикантен сос

Любимото мезе за бира на Стоян
Източник: Бон Апети
Дата: 23.05.2011
Хрупкави пилешки крилца с пикантен сос
 
Необходими продукти:
1 кг пилешки крилца
500 мл прясно мляко
300 г бяло брашно
150 г царевично брашно
20 г чесън на прах
1 л олио за пържене
2 стръка целина за гарниране
сол и черен пипер на вкус
за пикантния сос:
50 г люти чушки (тайландски)
25 г захар
20 мл оцет
1 с. л. доматен концентрат
60 г краве масло
сол на вкус

Бон Апети препоръчва:
Оризовото олио е универсално олио, което може да се използва във всичко - от салатни дресинги до пържене при висока температура. Съдържа витамини и антиоксиданти, нежно и леко. Може да помогне за понижаване на холестерола, засилва имунната система, бори се със свободните радикали.
 

Начин на приготвяне:
1
Хрупкави пилешки крилца с пикантен сос

Крилцата се накисват в млякото за няколко часа.


2
Хрупкави пилешки крилца с пикантен сос 2

Брашната се смесват. Към тях се добавя чесънът на прах и се овкусява със сол и черен пипер.


3
Хрупкави пилешки крилца с пикантен сос 3

Крилцата се отцеждат от млякото и се овалват в брашнената смес.


4
Хрупкави пилешки крилца с пикантен сос 4

Пържат се в предварително загрятата мазнина на средна температура. Когато изплуват на повърхността, са готови. Изваждат се върху кухненска хартия, за да се отцедят от мазнината.


5
Хрупкави пилешки крилца с пикантен сос 5

Сосът се приготвя, като 1 л вода се слагат предварително нарязаните чушки. Оставя се да се редуцира до 100–150 мл. Добавят се останалите продукти и се пасира, след което се прецежда.


6
Хрупкави пилешки крилца с пикантен сос 6

Изпържените крилца се овалват в соса, докато са още топли и се сервират, гарнирани с обелените стръкове селари.


 


Съвет:

Ако е сосът е много лют, се слага още масло или доматен концентрат, за да се намали лютивината.


 


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


139 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: