Хрупкави хапки

Източник: Бон Апети
Дата: 10.12.2009
Хрупкави хапки
 
Необходими продукти:
100 г бекон
100 г сирене „Фета”
50 г топено сирене
2 яйца
150 г брашно
150 г галета
олио за пържене


Начин на приготвяне:
1
Хрупкави хапки
Беконът и сиренето „Фета” се режат на кубчета.
2
Хрупкави хапки 2
Сипват се в купа и към тях се добавят намачканото или накъсано на парченца топено сирене и яйцата.
3
Хрупкави хапки 3
Сместа се разбърква и към нея се прибавят 1 с. л. брашно и 2 ч. л. галета.
4
Хрупкави хапки 4
След като пак се разбърка, се правят топчета (хапки), които се овалват в предварително смесените брашно и галета. Хапките се пържат около 5 минути в силно загрято олио. Изваждат се върху чиния със салфетка или кухненска хартия, за да се отцеди излишната мазнина.



Съвет:
Могат да се сервират с листа бланширан спанак или с овкусена салата от маруля. Украсява се с босилек.
Подходяща напитка към това предястие е сухо бяло вино. Вместо сирене „Фета” можете да се използва „Дунавия”.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


140 ДУШИ ОНЛАЙН
Vikichu26 се регистрира в сайта.
Ради се регистрира в сайта.
Mina Mihaylovska се регистрира в сайта.
CuliNarnia коментира рецептата Спаначена салата с лимец
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: