Хрупкави филийки с праз и гъби

Лесна и бърза идея за вкусно предястие
Източник: Бон Апети
Дата: 04.11.2021

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
8 филии ръжен хляб
5 стръка праз
500 г печурки
1 скилидка чесън
2 стръка мащерка
80 мл зехтин
1/2 ч. л. лют червен пипер
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Хрупкави филийки с праз и гъби
Празът се почиства, нарязва се на ситно и се пържи в половината от зехтина. Посолява се.
2
Хрупкави филийки с праз и гъби 2
Когато омекне, се поръсва с червен пипер и се дърпа от котлона.
3
Хрупкави филийки с праз и гъби 3
Печурките се обелват, почистват се от пънчетата, нарязват се на ситно и се запържват заедно с накълцания чесън в друг съд с останалият зехтин.
4
Хрупкави филийки с праз и гъби 4
Ароматизират се с листенца мащерка, овкусяват се със сол и черен пипер.
5
Хрупкави филийки с праз и гъби 5
Филиите се препичат на грил тиган от двете страни, докато станат хрупкави.
6
Хрупкави филийки с праз и гъби 6
Върху всяка филийка се слага от гъбите и от праза.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


212 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: