Хрупкава пъстърва с коричка от булгур, аромат на босилек и зеленчуково рататуи

Източник: Бон Апети
Дата: 16.07.2010
Хрупкава пъстърва с коричка от булгур, аромат на босилек и зеленчуково рататуи
 
Необходими продукти:
2 филетирани пъстърви
100 г булгур
3 с. л. царевично брашно
4 листа босилек (стръкове магданоз)
олио за пържене
сол и бял пипер на вкус
2 тиквички
1 глава лук
1 червена камба
2 жълти камби
1 зелена чушка
3 с. л. зехтин
200 г чери доматчета
2 скилидки чесън
50 мл бяло вино
сол и бял пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Булгурът се пече на 190 градуса около 7 минути, като се бърка, за да не загори. Стрива се на брашно и се добавя царевичното брашно. В получената смес се панират филетата риба, овкусени със сол и пипер, и се пържат до златисто в загрято олио. Изваждат се върху кухненска хартия, за да отцедят от мазнината.
2
Зеленчуците за рататуито (без доматчетата и чесъна) се режат на малки кубчета (бруноаз) и се сотират за 4–5 минути в зехтина. Добавят се разполовените чери доматчета и накълцаният чесън. Бърка се още 2 минути, сипва се виното и се задушава, докато течността се изпари.
3
Ястието се поднася, като на дъното на чиния се сипва от зеленчуковото рататуи и върху него се слагат филета пъстърва. Украсява се с листата босилек или накълцан магданоз.
 

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: