Хрупкав паниран карфиол с млечен къри сос

Източник: Бон Апети
Дата: 05.10.2006

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 средно голяма глава карфиол
1 яйце
3/4 ч. ч. пшенично брашно
1/2 ч. ч. царевично брашно
1/2 ч. ч. царевично нишесте
2-3 стръка пресен копър
1-2 клонки целина
1 ч. л. сол
2 щипки копърово семе
олио за пържене
1 кофичка кисело мляко
1 червена чушка
1 скилидка чесън
10 листа пресен джоджен
2 с. л. галета
1 ч. л. къри
1 ч. л. сол


Начин на приготвяне:
1
Хрупкав паниран карфиол с млечен къри сос
Главата карфиол и клонките целина се поставят за 2-3 минути в тенджера с вряща, подсолена вода. След това карфиолът се охлажда със студена вода и се накъсва на розички.
2
Хрупкав паниран карфиол с млечен къри сос 2
Почистената от семето чушка, киселото мляко, чесънът, листата джоджен, галетата, кърито и солта за соса се смесват и се пюрират.
3
Хрупкав паниран карфиол с млечен къри сос 3
Яйцето се разбива с 1/2 ч. ч. леденостудена вода, прибавят се нишестето и брашната. Разбива се, така че да стане хомогенна смес. Добавят се наситнените стръкове копър, копъровото семе и солта.
4
Хрупкав паниран карфиол с млечен къри сос 4
Розичките карфиол се потапят в сместа за панировката и се пържат в маслена баня. Сервират се със соса.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: