Хрупкав качамак с пилешко и гъби

Източник: Бон Апети
Дата: 01.09.2005

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 ч. л. естрагон
черен пипер и сол на вкус
200 г инстантна смес за качамак
1 кубче зеленчуков бульон
1 ч. л. мащерка
1-2 щипки сол
брашно за паниране
олио за пържене
500 г пилешко месо
150-200 г печурки
1 глава лук
80 мл бяло вино
4-5 стръка магданоз
2-3 с. л. олио


Начин на приготвяне:
1
Хрупкав качамак с пилешко и гъби
Бульонът се стрива в тенджера и се залива с 1 литър вряла вода. Щом заври, се изсипва качамакът, като се бърка. Силата на котлона се намалява. След като се сгъсти, качамакът се изсипва в намазнена с олио тавичка, изравнява се и се оставя да изстине.
2
Хрупкав качамак с пилешко и гъби 2
Изстиналият качамак се изважда и се нарязва с конец на еднакви по големина квадрати. Овалват се в ароматизираното с мащерка и подсолено брашно. След това се пържат в обилно количество олио.
3
Хрупкав качамак с пилешко и гъби 3
Месото се нарязва на ивици, лукът – наситно, гъбите – на филийки.
4
Хрупкав качамак с пилешко и гъби 4
Месото се запържва в предварително загрято олио. Поръсва се с черен пипер и сол. След 1 минута се добавят лукът и гъбите, след още 5 минути се налива виното, поръсва се с естрагон, налива се 1 к. ч. вода и се оставя да къкри под капак.
5
Хрупкав качамак с пилешко и гъби 5
Ястието се сервира, като във всяка порция се слага по парче паниран качамак, покрива се с приготвената смес и се поръсва с наситнен магданоз.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


130 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: