Хрупкав хляб с джоджен

ТИТЛА: Експериментатор
Дата: 09.09.2013
Хрупкав хляб с джоджен
 
Необходими продукти:
за тестото:
600 г брашно
250 мл хладка вода
1 пакетче суха мая
1 ч. л. морска сол
60 мл шарлан
2-3 стръка джоджен

за масления балсам
1-2 стръка джоджен
20 мл шарлан


Начин на приготвяне:
1
Хрупкав хляб с джоджен
Активираме маята,като добавяме постепенно към нея по малко от водата,щипка захар и 2-3 супени лъжици брашно.Докато чакаме си приготвяме паста от солта и джоджена.
2
Хрупкав хляб с джоджен 2
Пресяваме брашното в купа за месене и правим кладенче.Смесваме шарлана с пастата от джоджен и изсипваме при брашното.Добавяме и маята.Омесваме меко тесто и оставяме да втаса.
3
Хрупкав хляб с джоджен 3
Когато удвои обема си приготвяме тава в която поставяме хартия за печене и слагаме оформеното на топка тесто.Правим няколко разреза с остър нож и поставяме в загрята на 170 градуса фурна за 40 минути.Аз когато пека хляб винаги слагам и купичка с вода някъде във фурната,за по добър резултат!

4
Хрупкав хляб с джоджен 4
Когато се изпече до златисто изваждаме на решетка и намазваме с масления балсам,който приготвяме непосредствено преди това,като счукваме листата джоджен с малко сол и добавяме шарлана.Той пожелание може да се замени със зехтин.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

09.08.2013
Най-вкусен е докато е топъл!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


310 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: