Хляб за хлебопекарна

Източник: Малинка
ТИТЛА: Готвач
Дата: 27.08.2015
Хляб за хлебопекарна
Хляб за хлебопекарна
 
Необходими продукти:
1 1/2 ч. ч. хладка вода
4 с. л. олио
1 к. л. захар
1 ч. л. сол
4 ч. ч. брашно
1 ч. л. суха мая


Начин на приготвяне:
1
Продуктите се слагат в купата на хлебопекарната в последователността, в която са изредени.
2
Маята се поръсва най-отгоре, върху брашното.
3
Хлебопекарната се включва на програма за хляб (за 3 часа).

Съвети:
След 3 часа имате вкусен домашен хляб. Препоръчвам хлябът да се извади след като се изпече, понеже се овлажнява, ако остане в хлебопекарната, тъй като тя има функцията да го поддържа топъл за още 1 час (поне моята машина е такава). Но дори и да го забравите в хлебопекарната, това не променя вкусовите му качества - достатъчно е, да го оставите върху домакинска хартия, за да изсъхне. Споделям рецептата с вас, понеже все повече навлизат различни уреди за готвене, а за мен машината за хляб е най-използваният домакински уред в къщи, откакто живея извън България, вече 10 години. Да ви е сладко!
Подобни рецепти:
Коментари (10)
10.
Изпрати
лично съобщение

24.06.2017
Днес направих за поредн път мекици от това тесто/ с мляко/ и резултата е супер както винаги !
9.
Изпрати
лично съобщение

18.05.2017
Вчера направих хляба с 1 3/4 ч. / 350 мл/ кефир /защото е по-гъст/ вместо с хладка вода и стана чудесен хляб. А когато правя мекици,го замесвам с прясно мляко,стават по-меки.
8.
Изпрати
лично съобщение

13.09.2016
Радвам се,че ти е харесал хляба :) Тина-Бети.
7.
Изпрати
лично съобщение

13.09.2016
Супер
6.
Изпрати
лично съобщение

15.06.2016
Ани,радвам се,че ти се е получил хляба! А от тестото става идеална питка :) и мекици
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: