Хляб „Табуле“

Пъстър и апетитен
Източник: Бон Апети
Дата: 16.04.2021

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
450 г брашно
120 г булгур (с варене)
30 г кубче прясна мая
50 г чери домати
100 мл зехтин „Екстра върджин“ (+ за намазване)
2 връзки магданоз (+ за украса)
1 връзка пресен лук
1 ч. л. сух чесън
1 ч. л. захар
кората от 1 лимон
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Хляб „Табуле“
Булгурът се сварява в подсолена вода, отцежда се и се охлажда.
2
Хляб „Табуле“ 2
Маята се разбърква със 150 мл хладка вода, захарта и малко от брашното. Оставя се да шупне.
3
Хляб „Табуле“ 3
Магданозът и пресеният лук се накълцват и се разбъркват с булгура. Сместа се овкусява с настърганата лимонова кора, зехтина, сухия чесън, сол и черен пипер.
4
Хляб „Табуле“ 4
Останалото брашно се смесва с шупналата мая.
5
Хляб „Табуле“ 5
Добавя се и овкусеният булгур.
6
Хляб „Табуле“ 6
Замесва се меко тесто, покрива се с прозрачно фолио и се оставя да втаса. След това се прехвърля в намазана със зехтин кръгла тава.
7
Хляб „Табуле“ 7
Маже се със зехтин, украсява се със стръкове магданоз и шайби чери домати, които също се намазват със зехтин. Оставя се да втаса повторно за 30–40 минути.
8
Хляб „Табуле“ 8
Пече се в загрята на 180 градуса фурна до готовност – около 40 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

15.05.2017
Много вкусен хляб се получи.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


201 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: